...

Tiilikaton pinnoitus – miksi, miten ja paljonko se maksaa?

Sisältö

Tiilikaton pinnoitus – miksi, miten ja paljonko se maksaa?

Miksi tiilikaton pinnoitus?

Miten tiilikaton pinnoitus tehdään?

Kuinka paljon tiilikaton pinnoitus maksaa?

Yhteenveto

 

Tiilikaton pinnoitus – miksi, miten ja paljonko se maksaa?

Tiilikatto on rakennuksen kruunu, joka suojaa monia koteja luonnonvoimilta. Tiilikatto ei ole vain esteettinen valinta, vaan myös pitkäaikainen investointi, joka pystyy kestämään vuosikymmeniä. Mutta kuten kaikki rakennusmateriaalit, myös tiilikatto tarvitsee kunnossapitoa pitääkseen ominaisuutensa ja säilyttääkseen arvonsa. Yksi yleisimmistä ja tehokkaimmista tavoista suojella tiilikattoa on pinnoitus. Mutta miksi tiilikaton pinnoitus on niin tärkeää, miten se tapahtuu ja mitä kustannuksia siihen liittyy?

Miksi tiilikaton pinnoitus?

Tiilikatto on alttiina sään vaihteluille: auringonvalolle, sateelle, tuulelle, lumen ja jään kertymiselle, sekä ympäristön saasteille. Nämä tekijät voivat ajan myötä vahingoittaa tiilikattoa aiheuttaen halkeamia, tiilien lohkeilua tai värin haalistumista. Tiilikaton pinnoitus tarjoaa lisäsuojan näitä tekijöitä vastaan, parantaa katon ulkonäköä ja lisää sen elinikää. Lisäksi pinnoitus estää sammaleen ja levän kasvun, jotka voivat heikentää tiilen rakennetta ja johtaa kosteusvaurioihin.

Miten tiilikaton pinnoitus tehdään?

Tiilikaton pinta puhdistetaan ensin kaapimalla huolellisesti sammaleesta, jäkälästä, sekä muusta liasta ja kasvustosta. Rikkoontuneet tiilet vaihdetaan uusiin, jonka jälkeen katolle tehdään torjunta-ainekäsittely. Torjunta-aine poistaa kasvustojen juuret ja estää niiden kasvamisen jopa 10 vuodeksi eteenpäin.

Kun katto on puhdas ja korjattu, seuraava vaihe on itse pinnoitus. Ensiksi ruiskutetaan ohennettu maali pohjalle, jonka jälkeen laitetaan vielä toinen kerros maalia. Maali ruiskutetaan korkeapaineruiskulla tiilen huokosiin, jolloin maali tarttuu parhaiten jokaiseen kohtaan tiiltä. Usein katto vaatii kaksi pinnoituskerrosta varmistaakseen kattavan ja pitkäkestoisen suojan. Pinnoitteen kuivuttua tiilikatto on suojattu vuosiksi eteenpäin.

Kuinka paljon tiilikaton pinnoitus maksaa?

Tiilikaton pinnoituksen hinta vaihtelee monien tekijöiden mukaan. Hinnan määräytymiseen vaikuttavat esimerkiksi katon pinta-ala, katon kaltevuus, katon kunto ennen pinnoitusta, valittu pinnoitemateriaali ja työhön tarvittava aika.

Yleisesti ottaen, normaalikokoisen omakotitalon tiilikaton pinnoitus voi maksaa noin 3000–8000 euroa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokainen projekti on yksilöllinen ja siksi kannattaa pyytää meiltä asiantuntijan kartoituskäynti, jolloin saat juuri sinun tarpeeseesi sopivan hinnan.

Tiilikaton pinnoitus voi tuntua suurelta investoinnilta, mutta se on sen arvoista. Se pidentää katon elinikää, parantaa talon ulkonäköä ja voi vähentää tulevia korjauskuluja. Lisäksi se voi nostaa kiinteistön arvoa. Pinnoituksen avulla tiilikatto voi säilyttää alkuperäisen kauneutensa ja toiminnallisuutensa vuosikymmeniä.

Yhteenveto

Tiilikaton pinnoitus on tehokas tapa suojata katto sään aiheuttamilta vahingoilta, parantaa sen ulkonäköä ja pidentää sen käyttöikää. Pinnoitusprosessiin kuuluu katon puhdistus, mahdolliset korjaukset ja pinnoitteen levittäminen. Vaikka tiilikaton pinnoituksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, laaja hintahaarukka omakotitalon tiilikaton pinnoitukselle on 3000–8000 €.  Vaikka pinnoitus voi olla merkittävä investointi, se voi säästää tulevissa korjauskuluissa, parantaa kiinteistön arvoa ja pidentää katon elinikää.

OTA YHTEYTTÄ

Täytä lomake, vastaamme 24 tunnin sisällä. 

Kohde

Tarve

Petteri Kinnunen, talon ja katon maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa, Maalikuninkaat.

Petteri Kinnunen

+358 442 389 011

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.