Asiakastarina – Helsingin Pähkinälehto

As Oy Helsingin Pähkinälehto koostuu 14 erillistalosta ja huoltorakennuksesta. Jokaiseen erillistaloon kuuluu autokatos ja jokaisen erillistalon takapihaa kiertää noin 1,7 metriä korkea puinen aita.

Taloyhtiö sijaitsee Helsingin Konalassa. Tarkka osoite on Lehtovuorenkatu 9 b 00390 Helsinki. Taloyhtiö on rakennettu vuonna 2004.

Taloyhtiöstä maalattiin kaikki julkisivun puuosat, aidat ja autokatokset. Taloyhtiöön tehtiin paljon aitojen lahokorjauksia. Asuinrakennusten hapertuneet seinäkkeet tehtiin uudestaan.

Projektin kulku

Taloyhtiön isännöitsijä kertoi maaliskuussa 2022, että As Oy Helsingin Pähkinälehtoon olisi suunnitteilla julkisivun huoltomaalausprojekti. Erillistä tarjouspyyntöä ei ollut, joten sovimme, että meidän asiantuntijamme käy isännöitsijän kanssa tarkastamassa taloyhtiön julkisivun kunnon ja mahdollisen huoltotarpeen. Käynnillä kävi ilmi, että julkisivun huoltomaalauksen lisäksi myös taloyhtiön aidat vaativat lahokorjausta ja huoltomaalausta.

Käynnin jälkeen teimme tarjouksen As Oy Helsingin Pähkinälehdon julkisivun huoltomaalauksesta ja aitojen lahokorjauksesta ja huoltomaalauksesta.

Maalikuninkaat Oy:n tarjouksen perusteella taloyhtiö teki tarjouspyynnön ja työselosteen, ja kilpailutti urakoitsijat. 20.5.2022 taloyhtiön isännöitsijä ilmoitti, että Maalikuninkaat Oy voitti tarjouskilpailun.

Urakka sisälsi maalaustyöt, aitojen lahokorjaukset sekä parvekkeiden seinäkkeiden vaihdon. Urakka sovittiin suoritettavaksi kuudessa viikossa aloituspäivästä lähtien.

Taloyhtiön huoltomaalausprojekti aloitettiin 6.6.2022 ja maalaustyö saatiin valmiiksi 15. heinäkuuta.

Ennen projektin alkua työmaalle tilattiin erikoishöylältä aitapaneelia, sillä oikeaa paneelia ei löytynyt mistään hyllytavarana. Koska aitojen lahokorjauksia ilmaantui paljon urakkasopimukseen kirjattua määrää enemmän, tehtiin myöhemmin urakan aikana puutavarasta uusi tilaus.

Taloyhtiön asukkaiden palautetta

Taloyhtiön puheenjohtaja Ulla Mattilan palaute hänen asuntonsa (lehtovuorenkatu 9 b 3) osalta:

”Työt on tehty näkemyksemme mukaan hyvin ja huolellisesti. Töiden suunnittelu ja asukkaille

viestintä on ollut selkeää ja riittävää.

Muuten olemme tyytyväisiä, ainoastaan pihan askelmakiville on tippunut maalipisaroita ja pihan puoleisessa alapellissä sokkelin päällä on valkoisia roiskeita.”

Sanna ja Markku Sievinen, Lehtovuorenkatu 9 b 9:

”Kaikki näyttää hyvältä. Maalausjälki on erittäin siisti. Maalarit ovat tehneet erinomaista työtä. Maalausvälineet yms. olisi toki voinut laittaa vähän siistimmin päivän päätteeksi.

Kommunikointi urakan aikana oli vähäistä, mutta se sujui hyvin.”

Eila Järvenpää, Lehtovuorenkatu 9 b 11:

”Hei

Tässä vastauksiani asukaskyselyyn, joka koskee Lehtovuorenkadulla (As. Oy Pähkinälehto) tehtyä maalausremonttia.

Maalikuninkaat suoriutuivat urakasta kokonaisuudessaan oikein hyvin. Suunniteltu aikataulu piti paikkansa, vaikka maalaustehtäviin tuli joitakin muutoksia/ylimääräisiä tehtäviä, jotka johtuivat joidenkin talojen värien epäselvyyksistä.

Maalarit työskentelivät ahkerasti ja tekivät pitkiä työpäiviä kuumasta säästä huolimatta.

Kommunikointi maalareiden ja työnjohdon kanssa sujui erittäin
hyvin. Maalarit ja työnjohto vastasi kaikkiin esittämiini kysymyksiin ja otti huomioon esittämiäni toiveita pihallani toimimisesta.

Olen tyytyväinen työn tulokseen asuntoni kohdalla. Maalausjälki
on siistiä ja talon ulkonäkö on kohentunut huomattavasti. En ole havainnut puutteita.

Maalikuninkaat tekivät oikein hyvää työtä!”

Työnjohtajan kommentit

”Projekti sujui varsin mallikkaasti. Näin isoa taloyhtiötä maalattaessa, pitää monia asioita ottaa huomioon työtä johtaessa. Selvittämällä sävyt tarkoin ja tekemällä maalitilaukset ajoissa edesauttoi projektin saattamista maaliin aikataulussa.

Kuvasimme Tikkurilan kanssa yhteisen markkinointiin tarkoitetun videon Pähkinälehdon työmaalla.

Timpurin työt venyivät hieman ylimääräisen aitapaneelitilauksen vuoksi.
Taloyhtiön asukkaat olivat mukavia ja viestintä sujui hallituksen kanssa erinomaisesti.”

– Maalikuninkaat Oy:n työnjohtaja

Asiakastarina – Espoon Virvaila

As Oy Espoon Virvaila on 16 asunnon taloyhtiö, jossa on kahdeksan erillistaloa ja neljä paritaloa. Jokaiseen asuntoon kuuluu autokatos ja jokaisessa asunnossa on parveke- ja terassirakenteet. Taloyhtiö, jossa on kahdeksan erillistaloa ja neljä paritaloa. Taloyhtiö...

Asiakastarina – Espoon Venla

As Oy Espoon Venla koostuu yhdeksästä asuinrakennuksesta ja seitsemästä autokatoksesta. Taloyhtiössä on viisi isoa rivitaloa ja neljä paritaloa. Asuinrakennukset ovat kaksi kerroksisia ja niiden harjakorkeus on noin yhdeksän metriä. Taloyhtiöön kuuluu viisi isoa...

As Oy Helsingin peräsinpuisto

Maalikuninkaat Oy suoritti Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan taloyhtiön kolmen rivitalon ja roskakatoksen puuosien huoltomaalauksen.

As Oy Heinäväenkuja 3

As Oy Heinäväenkuja 3 on Espoossa sijaitseva asunto-osakeyhtiö, joka koostuu kolmesta rivitalosta ja autokatoksesta. Maalikuninkaat Oy suoritti taloyhtiön autokatoksen puu ja metalliosien huoltomaalauksen. Myös autokatoksen sadevesijärjestelmä ja otsalaudat...

As Oy Vihdin Peltotie 4

Vihdissä sijaitsevasta kerrostalosta huoltomaalattiin 12 parvekkeen metalliset kaiteet, ja kolme rapattua parvekeseinää.

As Oy Villa Nybacka

Helsingin Meilahdessa sijaitsee kaunis, vanha, perinteinen kartano. Kartanon julkisivu maalattiin Uulan kartanonkeltaisella Keittomaalilla. Kartanon parvekerakenteet rakennettiin uudestaan.

As Oy Hyvinkään Kiviharjuntie 3

Maalikuninkaat Oy suoritti Hyvinkäällä sijaitsevan taloyhtiön kahden rivitalon ja huoltorakennuksen julkisivun huoltomaalauksen. Taloyhtiöstä vaihdettiin seitsemän terassikatoksen valokatteet.

As Oy Helsingin Sarastus

Maalikuninkaat Oy suoritti Helsingin Konalassa sijaitsevan taloyhtiön kolmen paritalon puuosien huoltomaalauksen Virtasen 4 Öljyn maalilla.

As Oy Hyvinkään Kotamäki

Maalikuninkaat Oy suoritti Hyvinkäällä sijaitsevan taloyhtiön kahden rivitalon sekä autokatoksen ja roskakatoksen puuosien huoltomaalauksen.

As Oy Markunpirtti

As Oy Markunpirtti on Kirkkonummen Masalassa sijaitseva taloyhtiö, joka koostuu kahdeksasta rivitalosta. Taloyhtiöstä uusittiin rivitalojen päätyjen otsalaudat.