...

Asiakastarina – Helsingin Pähkinälehto

Perustiedot

As Oy Helsingin Pähkinälehto koostuu 14 erillistalosta ja huoltorakennuksesta. Jokaiseen erillistaloon kuuluu autokatos ja jokaisen erillistalon takapihaa kiertää noin 1,7 metriä korkea puinen aita.

Taloyhtiö sijaitsee Helsingin Konalassa. Tarkka osoite on Lehtovuorenkatu 9 b 00390 Helsinki. Taloyhtiö on rakennettu vuonna 2004.

Taloyhtiöstä maalattiin kaikki julkisivun puuosat, aidat ja autokatokset. Taloyhtiöön tehtiin paljon aitojen lahokorjauksia. Asuinrakennusten hapertuneet seinäkkeet tehtiin uudestaan.

Projektin kulku

Taloyhtiön isännöitsijä kertoi maaliskuussa 2022, että As Oy Helsingin Pähkinälehtoon olisi suunnitteilla julkisivun huoltomaalausprojekti. Erillistä tarjouspyyntöä ei ollut, joten sovimme, että meidän asiantuntijamme käy isännöitsijän kanssa tarkastamassa taloyhtiön julkisivun kunnon ja mahdollisen huoltotarpeen. Käynnillä kävi ilmi, että julkisivun huoltomaalauksen lisäksi myös taloyhtiön aidat vaativat lahokorjausta ja huoltomaalausta.

Käynnin jälkeen teimme tarjouksen As Oy Helsingin Pähkinälehdon julkisivun huoltomaalauksesta ja aitojen lahokorjauksesta ja huoltomaalauksesta.

Maalikuninkaat Oy:n tarjouksen perusteella taloyhtiö teki tarjouspyynnön ja työselosteen, ja kilpailutti urakoitsijat. 20.5.2022 taloyhtiön isännöitsijä ilmoitti, että Maalikuninkaat Oy voitti tarjouskilpailun.

Urakka sisälsi maalaustyöt, aitojen lahokorjaukset sekä parvekkeiden seinäkkeiden vaihdon. Urakka sovittiin suoritettavaksi kuudessa viikossa aloituspäivästä lähtien.

Taloyhtiön huoltomaalausprojekti aloitettiin 6.6.2022 ja maalaustyö saatiin valmiiksi 15. heinäkuuta.

Ennen projektin alkua työmaalle tilattiin erikoishöylältä aitapaneelia, sillä oikeaa paneelia ei löytynyt mistään hyllytavarana. Koska aitojen lahokorjauksia ilmaantui paljon urakkasopimukseen kirjattua määrää enemmän, tehtiin myöhemmin urakan aikana puutavarasta uusi tilaus.

Taloyhtiön asukkaiden palautetta

Taloyhtiön puheenjohtaja Ulla:

”Työt on tehty näkemyksemme mukaan hyvin ja huolellisesti. Töiden suunnittelu ja asukkaille

viestintä on ollut selkeää ja riittävää.

Muuten olemme tyytyväisiä, ainoastaan pihan askelmakiville on tippunut maalipisaroita ja pihan puoleisessa alapellissä sokkelin päällä on valkoisia roiskeita.”

Asukkaat Sanna ja Markku:

”Kaikki näyttää hyvältä. Maalausjälki on erittäin siisti. Maalarit ovat tehneet erinomaista työtä. Maalausvälineet yms. olisi toki voinut laittaa vähän siistimmin päivän päätteeksi.

Kommunikointi urakan aikana oli vähäistä, mutta se sujui hyvin.”

Asukas Eila:

”Hei

Tässä vastauksiani asukaskyselyyn, joka koskee Lehtovuorenkadulla (As. Oy Pähkinälehto) tehtyä maalausremonttia.

Maalikuninkaat suoriutuivat urakasta kokonaisuudessaan oikein hyvin. Suunniteltu aikataulu piti paikkansa, vaikka maalaustehtäviin tuli joitakin muutoksia/ylimääräisiä tehtäviä, jotka johtuivat joidenkin talojen värien epäselvyyksistä.

Maalarit työskentelivät ahkerasti ja tekivät pitkiä työpäiviä kuumasta säästä huolimatta.

Kommunikointi maalareiden ja työnjohdon kanssa sujui erittäin
hyvin. Maalarit ja työnjohto vastasi kaikkiin esittämiini kysymyksiin ja otti huomioon esittämiäni toiveita pihallani toimimisesta.

Olen tyytyväinen työn tulokseen asuntoni kohdalla. Maalausjälki
on siistiä ja talon ulkonäkö on kohentunut huomattavasti. En ole havainnut puutteita.

Maalikuninkaat tekivät oikein hyvää työtä!”

Työnjohtajan kommentit

”Projekti sujui varsin mallikkaasti. Näin isoa taloyhtiötä maalattaessa, pitää monia asioita ottaa huomioon työtä johtaessa. Selvittämällä sävyt tarkoin ja tekemällä maalitilaukset ajoissa edesauttoi projektin saattamista maaliin aikataulussa.

Kuvasimme Tikkurilan kanssa yhteisen markkinointiin tarkoitetun videon Pähkinälehdon työmaalla.

Timpurin työt venyivät hieman ylimääräisen aitapaneelitilauksen vuoksi.
Taloyhtiön asukkaat olivat mukavia ja viestintä sujui hallituksen kanssa erinomaisesti.”

– Maalikuninkaat Oy:n työnjohtaja

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.