...

Taloyhtiön Maalausprojektin Vaiheet: Kattava Opas

Sisältö

Taloyhtiön Maalausprojektin Vaiheet: Kattava Opas

1. Tarjouspyyntö

2. Kartoituskäynti

3. Tarjouksen Lähetys

4. Urakkaneuvottelut

5. Asukastiedotteiden Jakaminen

6. Lahokorjaustyöt

7. Homepesu ja Kaavinta

8. Suojaus

9. Pintamaalaus

10. Loppukatselmus

11. Laskutus

Yhteenveto

 

Taloyhtiön Maalausprojektin Vaiheet: Kattava Opas

Taloyhtiössä tehtävä maalausprojekti on merkittävä tehtävä, joka vaatii huolellista suunnittelua, koordinointia ja toteutusta. Tässä blogitekstissä käymme läpi koko projektin vaiheet alkaen tarjouspyynnöstä aina loppukatselmukseen ja laskutukseen. Tarkoituksenamme on tarjota kattava opas, joka auttaa ymmärtämään tämän monimutkaisen prosessin.

1. Tarjouspyyntö

Kaikki alkaa tarjouspyynnöllä. Tarjouspyynnön voit lähettää meille alla olevan lomakkeen kautta. Tarjouspyyntöön vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarjouspyynnön pohjalta asiantuntijamme sopii kartoituskäynnin kanssasi.

2. Kartoituskäynti

Seuraava askel on kartoituskäynti. Tässä vaiheessa asiantuntijamme tulee paikan päälle tarkastamaan kohteen ja arvioimaan projektin vaatimukset. Kartoituskäynnillä selvitetään talon kunto, maalattavat pinnat, mahdolliset erityistarpeet sekä arvioidaan töiden laajuus. Kartoituskäynnin perusteella voimme antaa mahdollisimman tarkan ja selkeän tarjouksen.

3. Tarjouksen Lähetys

Kartoituskäynnin jälkeen asiantuntijamme laskee ja lähettää yksityiskohtaisen tarjouksen, jossa on eritelty kaikki tarjoukseen kuuluvat asiat.

4. Urakkaneuvottelut

Tarvittaessa käymme taloyhtiön edustajien kanssa urakkaneuvottelut. Tässä vaiheessa käydään läpi tarjous ja sen yksityiskohdat. Meille on erittäin tärkeää, että kaikki osapuolet ymmärtävät, mitä projekti pitää sisällään, kuinka kauan se kestää ja kuinka paljon se maksaa. Kommunikointi on yksi yrityksemme kulmakivistä!

5. Asukastiedotteiden Jakaminen

Ennen työmaalle saapumista jaamme asukastiedotteet taloyhtiön asukkaille. Tiedotteissa kerrotaan projektin yksityiskohdat, aikataulu ja mahdolliset häiriöt, joita asukkaille saattaa tulla projektin aikana.

6. Lahokorjaustyöt

Ennen maalaustyön aloittamista tarvittaessa tehdään tarvittavat lahokorjaustyöt. Näitä voivat olla esimerkiksi mädäntyneiden lautojen vaihtaminen tai halkeamien korjaaminen. Aina ei ole tarvetta lahokorjaustöille, mutta kun niille on tarvetta, asiantuntijamme osaa kertoa sen jo kartoituskäynnillä. Yleisimpiä lahokorjaustöitä ovat otsalautojen ja aitalautojen vaihto.

7. Homepesu ja kaavinta

Seuraava askel on homepesu ja kaavinta. Tämä vaihe varmistaa, että kaikki pinnat ovat puhtaat ja valmiit maalattavaksi. Homepesussa pestään homepesuaineella maalattavasta pinnasta mustat homepilkut poissa. Homepesu myös poistaa kaiken muun seinälle kuulumattoman lian poistamisen, jotta pääsemme maalaamaan suoraan puhtaalle pinnalle!


Kaavinnalla poistetaan hilseilevä maali seinästä. Auringon, sateen ja lämpötilamuutosten kautta maalipinta on saattanut alkaa hilseilemään seinästä, jolloin sen päälle ei ole kannattavaa maalata.

8. Suojaus

Ennen maalausta suojataan kaikki alueet, joita ei ole tarkoitus maalata. Suojaus voi sisältää esimerkiksi ikkunoiden, ovien ja muiden rakenteiden suojaamisen muovilla, pressuilla tai teipillä.

9. Pintamaalaus

Seuraavaksi pääsemme ns. asiaan, nimittäin seuraava vaihe on pintamaalaus, tässä vaiheessa maalausprojekti todella herää eloon. Käyttäen ammattitaitoamme, takaamme, että maali levitetään seinään oikein, tuottaen silmää miellyttävän, yhdenmukaisen ulkonäön. Tämä on erittäin tärkeää, sillä lopputuloksen tulee olla sekä visuaalisesti houkutteleva että kestävä erilaisia sääolosuhteita vastaan. Pintamaalaus on prosessi, jossa yksityiskohtien merkitys korostuu.

10. Loppukatselmus

Maalaustyön jälkeen pidetään loppukatselmus, jossa tarkastetaan työn laatu ja varmistetaan, että kaikki on tehty sovitusti. Loppukatselmuksessa mukana yleensä on taloyhtiön edustaja tai maalausprojektin tarkastaja.

11. Laskutus

Viimeinen vaihe on laskutus. Kun työ on tehty ja hyväksytty, laskutamme sen sovitun maksuerätaulukon mukaisesti.

Yhteenveto

Tässä oli lyhyt katsaus taloyhtiön maalausprojektin vaiheisiin. Toivottavasti tämä opas auttaa ymmärtämään, mitä kaikkea tällainen projekti pitää sisällään ja miten se etenee vaiheittain. Hyvin suunniteltu ja toteutettu maalausprojekti voi parantaa merkittävästi taloyhtiön ulkonäköä ja lisätä sen arvoa.

OTA YHTEYTTÄ

Täytä lomake, vastaamme 24 tunnin sisällä. 

Kohde

Tarve

Petteri Kinnunen, talon ja katon maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa, Maalikuninkaat.

Petteri Kinnunen

+358 442 389 011

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.